Известие

Collapse
No announcement yet.

146 с метанова уредба

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• 146 с метанова уредба

http://www.mobile.bg/pcgi/main.cgi?t...293&f1=details

Значи е това нещо съм си харесал.По принцип харесвам алфата от малак въпреки че баща ми е доста против почти съм го навил на ми я вземе.Това ще ми е първа кола и наистина много и се кефа.Обаче остават едни въпросителни заради тази газова уредба, а и понеже не съм много навътре в нещата може и да ми се изсмеете ама аз ще си попитам

Значи четох за метановата уредба че била много тежка и се падала зад задния мост на колата и скапвала амортисьорите и сичко... и че колата не вървяла хубаво ако не е инжекцион.Можете ли да ми кажете за тази дали е инжекцион като видите снимката на мотора, която са дали и дали ще върви добре според вас на метан.

Не е ГИ

Comment

Първоначално публикувано от onodo Покажи съобщение
      Не е ГИ
      Което значи?

Comment

Наи обикновена АГУ

Comment

Струва ми се твърде ниска цената, за тази кола. Аз лятото гледах 145 боксер 1.4 когато си търсих кола и вървяха по 3300 нагоре и то не на газ или на метан. Ако искаш икономична кола ти препоръчвам дизел. Газта и метана вече не са чак толкова евтини, а на мен на дизела разхода ми е под 6 на 100, коеото в момента са ти 12лв, не мисля че на газ ще ти излезе по-евтино. Ако има някой на газ да каже.
          Иначе си се насочил правилно за колата

П.П. ГИ=газов инжекцион

Comment

Изобщо не е ниска цената. Колко искате да струва нов внос боксер 1,6 БЕЗ климатик??? Напълно нормална е цената.

Друг е въпросът, че ако уредбата е слагана в Италия обикновено е направено доста по-кадърно.
            166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
            ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от onodo Покажи съобщение
              Наи обикновена АГУ
              И как реши че е АГУ

Comment

Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
                Изобщо не е ниска цената. Колко искате да струва нов внос боксер 1,6 БЕЗ климатик??? Напълно нормална е цената.

Друг е въпросът, че ако уредбата е слагана в Италия обикновено е направено доста по-кадърно.
                Разпитах насам натам казаха ми че мотора е пълен изжекцион, а за самата уредба трябва да се пита обаче няма логика да е обикновена метанова казаха ми че най-вероятно е инжекцион

Comment

Първоначално публикувано от soldier_vl Покажи съобщение
                  Струва ми се твърде ниска цената, за тази кола. Аз лятото гледах 145 боксер 1.4 когато си търсих кола и вървяха по 3300 нагоре и то не на газ или на метан. Ако искаш икономична кола ти препоръчвам дизел. Газта и метана вече не са чак толкова евтини, а на мен на дизела разхода ми е под 6 на 100, коеото в момента са ти 12лв, не мисля че на газ ще ти излезе по-евтино. Ако има някой на газ да каже.
                  Иначе си се насочил правилно за колата

П.П. ГИ=газов инжекцион
                  Значи на метан ако харчи 6 до 7 кг. метан на 100км. в което силно се съмнявам да стигне до 7кг. това значи по аре кажи го лев на кг. въпреки че май е по евтина цената това са ти 6-7лв а на дизел 12. Ем кой квото и да ми говори метана е и ще бъде най-евтиното гориво поне в близките години.Въпроса е дали е рентабилно тепърва да си преправяш колата и да слагаш уредба.Но тази кола е горе долу на същите пари като тея дет са без уредба или са с газова уредба затова съм си я харесал.

Comment

Не е
                    Alfa 146 T.Spark 16v 120hp (МЕТАН)

Comment

Първоначално публикувано от rap17ka7a Покажи съобщение
                      Значи на метан ако харчи 6 до 7 кг. метан на 100км. в което силно се съмнявам да стигне до 7кг. това значи по аре кажи го лев на кг. въпреки че май е по евтина цената това са ти 6-7лв а на дизел 12. Ем кой квото и да ми говори метана е и ще бъде най-евтиното гориво поне в близките години.Въпроса е дали е рентабилно тепърва да си преправяш колата и да слагаш уредба.Но тази кола е горе долу на същите пари като тея дет са без уредба или са с газова уредба затова съм си я харесал.
                      Аз не карам на метан, но ми се върти цифра около 1.50лв, не знам къде го сипват за лев килото. И като си имаш напредвид, че сега ще поскъпне от началото на следващата година с 20% т.е. 1.5*20%=1.8лева. Поразгледай малко повече цените и тенденциите и тогава си прецени и все пак не забравяй, че на метан колата е като мъртва

Comment

Първоначално публикувано от soldier_vl Покажи съобщение
                        Аз не карам на метан, но ми се върти цифра около 1.50лв, не знам къде го сипват за лев килото. И като си имаш напредвид, че сега ще поскъпне от началото на следващата година с 20% т.е. 1.5*20%=1.8лева. Поразгледай малко повече цените и тенденциите и тогава си прецени и все пак не забравяй, че на метан колата е като мъртва
                        Много мнения изслушах и не е точно така.Зависи от уредбата и от мотора ама както и да е http://ekotransport.hit.bg/
                        мисля че този сайт е актуален.тук пише 80 стотинки.Дори над лев да стане което мен лично много ме съмнява на метан една кола харчи градско от 5-7 кг. а на бензин... ако говорим за същата алфа 10 сигурно.

Comment

Аз лично не бих се навил. Метановата наистина е тежка, което е предпоставка за наситина по-бързо износване на окачването, а и самото и наличие е предпоствака за една идея повече проблеми. Доста ще поумре колата заради тоя метан.А относно разхода.....не знам как го мислиш тоя разход, но няма да паднеш под 10, даже 10 малко трудно. Брой го кам 12. Особено в началото докато и се нарадваш. Пллюс това не знаеш какво е преживяла колицата докато попадне в теб. Ще има разни изненадиииииии, та даже и на срещи от третия вид не бих се учудил Дано да съм лош пророк относно това, но първо разгледай и разни други Алфи. Всичко естествено важи с пълна сила и за другите които ще видиш, но мисълта ми е да не се хвърляш толкова сляпо и бързо на тази само заради метана и приличната цена. Около тая цена има още какво да се види. Пък вече като си харесаш, ако имаш възможност да я закараш на майстор да я види или поне майстора да дойде, ще е добре. Успех с избора и бащата!
                          The greatest of all scientific hobbies!

Comment

Първоначално публикувано от rap17ka7a Покажи съобщение
                            Много мнения изслушах и не е точно така.Зависи от уредбата и от мотора ама както и да е http://ekotransport.hit.bg/
                            мисля че този сайт е актуален.тук пише 80 стотинки.Дори над лев да стане което мен лично много ме съмнява на метан една кола харчи градско от 5-7 кг. а на бензин... ако говорим за същата алфа 10 сигурно.

Братле ти сляп ли си? глух ли си? Не чуваш ли не виждаш ли какво ти казват хората...

1. МЕтана скача с 30% от догодина!
                            2. В момента НЯМА МЕТАН станция, която да го продава под 1.54лв./КГ Айде поне малко се запознай с цените!
                            3. Изобщо не гледай некви тъпи сайтове за търговци на едро а върви до първата метан станция да видиш цените!
                            4. С тези цени на горивата МЕТАНА не е изгоден, ако тепърва ще слагаш, а колата с такава уредба вече трябва да я караш много за и избиеш цената
                            5. Колата е обикновенна метанова уредба(мет. инж. за 4цил. 120коня струва мин.1500лв.),а и колата е боксер което също показва че е с обик. мет уред., колкото и да не ти се вярва, а това означава ще че прави ДОСТА проблеми ако не е както трябва... А и 100% е на над 250-300хил. км...Кола с метан от Италия=Беда особенно за тези пари...
                            6. Колата ще адски спъната и само проблеми, липса на място и т.н. с тази уредба
                            7. Като искаш съвет и получаваш отговори поне гледай какво ти отговарят хората и недей да спориш, още повече щом не си запознат! В противен случай просто не пиши в този форума, като много знаеш

Успех и тази кола в момента според мен не ти е изгодна. Виж цените на обслужването и ремонтите... Има доста запазени и поддържани.
                            Last edited by VFTI; d.m.y г., 13:00.
                            Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
                            exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
                            ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
                            ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
                            by RUBIG service

Comment

абсолютно ! и на тия пари има със същия двигател с клима и пропан бутан, а най добре само бензин ако няма да въртиш много километри и не ти се ходи по майстори, а си подготви и още поне хилядарка за обслужване. ако ще и трябват и зимни гуми 1500 дори.
                              точка

Comment

Working...
                              X